2/05/2008

Sorbetto al limone



In the wedding banquets in Italy , usually you eat both meat and fish , so after eating fish first we use to drink 'Sorbetto al limone' which is a soft lemon ice cream. After having refreshed your mouth you can eat meat and go on with the banquet !!!

Anyway during summer it's so refreshing...serve it in glasses.

Ingredients for 4 persons

2 cups sugar
3 lemon
2 cups water
1/2 cup vodka

In a pot put water, sugar and the zest of one lemon, bring to boil and let it boil for 15 minutes.
Remove the zest and let it cool. Then add the juice ot the three lemon and vodka.
Stir and put in the freezer for 4-5 hours.

Versione Italiana - Italian version

Nei pranzi di nozze in Italia , generalmente si mangiano sia la carne che il pesce , cosi' dopo aver mangiato il pesce in genere beviamo il 'Sorbetto al limone' che e' un gelato al limone molto cremoso. Dopo aver rinfrescato la bocca puoi mangiare la carne e continuare con il banchetto nuziale !! Durante l'estate e' cosi' rinfrescante...servire in bicchieri.

Ingredienti per 4 persone

200 gr. zucchero
3 limoni
50 cl. acqua
1 bicchierino di vodka
Fate bollire per un quarto d'ora l'acqua con lo zucchero e una buccia di limone tagliata al vivo.Eliminate la buccia e fate raffreddare.Aggiungete il succo dei limoni e un bicchierino di vodka.Mescolate e mettete in freezer per 4-5 ore.

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