5/07/2008

Fried Tofu - Tofu fritto

A Japanese recipe with my usual Italian touch ! I think that Tofu cooked in different ways is a perfect substitute of animal protein.And as usual my little girls are the best 'tester' of my dishes , this time they told me 'Please mum don't eat them because we want all for us ! " , so don't wait to try tis recipe.
Ingredients
Tofu cut in cubes
Chickpeas flour
cold water
vegetable oil
salt
soy sauce
In a bowl put the chickpeas flour (the quantity you desire) and add cold water stirring well, add enough water to obtain a thick batter, add salt to taste. Put tofu cut in cubes in the batter , in the meanwhile heat the vegetable oil in a pan on medium heat. When the oil is ready (try to fry a teaspoon of batter) , begin to fry the tofu soaked in the batter, fry for 1-2 minutes, till the batter is golden. Serve immediately with soy sauce and add salt if necessary.

Italian Version - Versione Italiana
Una ricetta Giapponese con il mio solito tocco Italiano ! Il Tofu cucinato in varie maniere e' un perfetto sostituto per le proteine animali. Come al solito le mie bambini sono le migliori 'collaudatrici' dei miei piatti, questa volta mi hanno detto 'Per favore mamma non lo mangiare lo vogliamo tutto per noi !', non aspettate a provare questa ricetta.
Ingredienti
Tofu tagliato in cubetti
Farina di ceci
acqua fredda
olio vegetale
sale
salsa di soia
In una ciotola mettere la farina di ceci (la quantita' desiderata) e aggiungere acqua fredda mescolando bene, aggiungere acqua a sufficienza per avere una pastella densa, aggiungere sale a gusto. Mettere il tofu tagliato in cubetti nella pastella,nel frattempo riscaldare l'olio vegetale in una padella su fuoco medio. Quando l'olio e' pronto (fate la prova friggendo un cucchiaino di pastella), cominciare a friggere il tofu inzuppato nella pastella, friggere per 1-2 minuti, finche' la pastella e' dorata. Servire immediatamente con salsa di soia e aggiungere sale se necessario.

No comments: