I always loved pancakes since I was a teen-ager when I tasted them for the first time in the States. But since it isn't a typical Italian recipe and I didn't cook at that age I had to wait some years to taste pancakes again. This is the best recipe I ever tried. It is so useful because I can make it on sunday morning when I have nothing for breakfast and my babies love them !
Ingredients for 8-10 pancakes
1 cup flour
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
2 tablespoons sugar
1 large egg lightly beaten
1 cup milk
2 tablespoons butter melted
Plus extra melted butter for greasing the pan.
In a bowl mix the flour, baking powder, salt and sugar. In another bowl mix the egg, milk, and melted butter. Add the egg mixture to the flour mixture, and mix well. The batter should have some small lumps. Heat a pan over medium high heat, with a cooking brush, grease the pan with some melted butter.
Pour two tablespoons of pancake batter in the pan, when bubbles start to appear on the top surfaces of the pancakes turn over,cook for 1-2 minutes more. Serve hot with sugar, maple syrup, jam, and...nutella !
Pour two tablespoons of pancake batter in the pan, when bubbles start to appear on the top surfaces of the pancakes turn over,cook for 1-2 minutes more. Serve hot with sugar, maple syrup, jam, and...nutella !
Version Italiana - Italian version
Ho sempre amato i pancakes sin da quando ero adolescente quando li ho assaggiati per la prima volta in America. Ma dato che non e' una ricetta tipica Italiana e non cucinavo a quell'epoca , ho dovuto aspettare qualche anno prima di assaggiarli ancora. Questa e' la migliore ricetta che ho mai provato. E' comodossima perche' li posso preparare domenica mattina quando non ho niente per colazione e le mie bambine le adorano !
Ingredienti per 8-10 pancakes
140 grammi di farina
2 cucchiaini di lievito per dolci
1/4 cucchaino di sale
2 cucchiai di zucchero
1 uovo grande leggermente sbattuto
1 tazza (240 ml) di latte
2 cucchiai di burro sciolto (28 grammi)
140 grammi di farina
2 cucchiaini di lievito per dolci
1/4 cucchaino di sale
2 cucchiai di zucchero
1 uovo grande leggermente sbattuto
1 tazza (240 ml) di latte
2 cucchiai di burro sciolto (28 grammi)
Piu' altro burro sciolto per la padella
In una ciotola mischiare la farina, il lievito, il sale e lo zucchero. In un'altra ciotola mischiare l'uovo, il latte e il burro sciolto. Aggiungere il mix di uovo al mix di farina e mescolare bene. L'impasto deve avere qualche piccolo grumo. Scaldare una padella su fuoco medio e con un pennello da cucina spennellare la padella con un po' di burro sciolto. Versare due cucchiai di impasto nella tabella, quando cominciano a comparire delle bolle in superficie, girare il pancake e far cuocere per 1-2 minuti ancora. Servire con zucchero, sciroppo d'acero,marmellata e....nutella !
2 comments:
well, i usually make pancakes on sunday mornings too. Is the only day of the week, when i have time to make them, at home we all love them. This ones are beautiful and soft, just like i love them. kisses
@Monica these pancakes are really soft and my little girl loves them , this is really a proof since she loves few type of food.
Thank you.Chocolat.
Post a Comment