4/17/2008

Spring muffin - Muffin primaverili

The 1th of May it's the labour day in Italy. On this festive day , especially in Rome we use to have picnic in the country with barbecue and we use to eat raw broad beans with pecorino cheese.
Yesterday I bought the first broad beans of the season and I made these Spring muffins , ideal finger food for a pic-nic.
Ingredients
for the broad beans
4 ounces raw broad beans
1/2 onion chopped
1 tablespoon extra virgin olive oil
for the muffin batter
3 eggs
1/2 cup of vegetable oil
4 ounces of cubed pecorino cheese
1/2 cup milk
1 1/2 cups all purpose flour
2 teaspoon of baking powder for salty cakes
1/2 teaspoon of salt
In a pot fry the chopped onion with one tablespoon of extra virgin olive oil for 1-2 minutes, then add the broad beans and add some water and salt to taste. Cook for 20-30 minutes adding water spoon by spoon. In a bowl put the flour and the baking powder . In another bowl put the eggs , the vegetable oil, milk and salt, mix well. Add the mix to the flour with the baking powder and mix, then add the cooked broad beans and the pecorino cheese. Put the batter in lightly greased muffin cups and cook in the oven at 350 F for 15-20 minutes.


Versione Italiana - Italian version
Il 1 Maggio in Italia e' la festa del lavoro. In questo giorno di festa, specialmente a Roma si va in campagna per fare un picnic e il barbecue e mangiamo fave crude con formaggio pecorino.
Ieri ho comprato le prime fave della stagione e ho fatto questi muffin primaverili, perfetto finger-food per un picnic.
Ingredienti
per le fave
100 grammi di fave sgranate
1/2 cipolla tritata
1 cucchiaio di olio extra virgin olive oil
per l'impasto dei muffin
3 uova
1/2 tazza di olio vegetale
100 grammi di pecorino a cubetti
1/2 tazza di latte
1 1/2 tazze di farina
2 teaspoon di lievito per torte salate
1/2 cucchiaino di sale
In una pentola soffriggere le cipolla tritata con un cucchiaio extra vergine di oliva per 1-2 minuti, quindi aggiungere le fave ed un po' di acqua e sale a gusto. Cuocere per 20-30 minuti aggiungendo acqua un cucchiaio per volta. In una ciotola mettere la farina e il lievito. In un'altra ciotola mettere le uova, l'olio vegetale, il latte ed il sale, mescolare bene. Aggiungere il mix liquido alla farina con il lievito e mischiare, quindi aggiungere le fave cotte ed il pecorino a cubetti. Mettere l'impasto in formine per muffin leggermente unte e cuocere in forno a 180° per 15-20 minuti.

No comments: