An almond cake for spring !
Ingredients
3 eggs
3,5 ounces almonds
2 cups sugar
2,5 cups potato starch
1 cup flour
a pinch of salt
1,7 stick butter
2 teaspoons of baking powder
2 tablespoons of sugar to garnish
Roast the almonds for some minutes in the oven. Then grind 2,5 ounces of almonds and add the flour, the potato starch and the baking powder. In a plate beat the eggs.
Preheat the oven at 375 F . Mix the butter with the sugar until it becomes a cream the add the beaten eggs ,the grinded almonds and the eggs. Then add spoon by spoon the mic of flour-potato starch-baking powder. Put the batter spoon by spoon (it's thick) in a greased pan .Sprinkle on the top the remaining almonds and the two tablespoons of sugar and cook in the oven for 45- 50 minutes.
Versione Italiana - Italian version
Una torta di mandorle per la primavera !
Ingredienti
3 uova
100 g di mandorle intere
200 g di zucchero
250 g di fecola
100 g di farina
un pizzico di sale
200 g di burro morbido
1 bustina di lievito
2 cucchiai di zucchero per la guarnizione
Passare al forno per qualche minuto le mandorle e poi passare 70 gr. di mandorle al mixer per tritarle quasi in polvere.Mischiare la farina , il lievito e la fecola e sbattere in un piatto le uova.Preriscaldare il forno a 190.Lavorare il burro a crema con lo zucchero e aggiungere le uova sbattute e le mandorle tritate alternando le cucchiaiate e infine il sale.Aggiungere sempre a cucchiaiate la miscela di lievito, farina e fecola.Versare l'impasto a cucchiaiate (è denso) in una teglia imburrata e infarinata.Spargere sulla superficie le mandorle a scaglie e i due cucchiai di zucchero e infornare per 45- 50 minuti.
1 comment:
Delicious
Post a Comment